ELK KIND HEEFT RECHT OP SPORT

Met behulp van deze sportimpuls ontwikkelen we meer beweegaanbod voor kinderen van 6 tot en met 18 jaar met een beperking. De focus ligt op het bereiken van kinderen met een motorische-, visuele-, auditieve- en/of gedragsbeperking (autisme).

Onder schooltijd krijgen de kinderen kennismakingslessen met diverse sporten gevolgd door trainingen op de sportvereniging. De kennismakingslessen en trainingen worden verzorgd door professionals van de vereniging. Gedurende het project werken verenigingen intensief aan kaderontwikkeling, ondersteunt door het NOC*NSF of betreffende sportbond, om de aanwas van nieuwe leden vanuit de doelgroep goed en gestructureerd op te kunnen vangen.

Iedere maandagavond van 18:00 uur tot 19:00 uur kunnen jongeren tot en met 18 jaar met een beperking trainingen volgen bij HCA. Tijdens het gehele seizoen zijn de eerste drie trainingen gratis. In de vakantie wordt er helaas niet gesport.

Woensdag middag is er rolstoeltennis voor de jongeren tot en met 19 jaar bij TV Nieuwe sloot. Onder begeleiding van trainers van Nieuwe Sloot kunnen zij lekker gaan tennissen. Kosten voor deelname is € 25 per maand en deze is maandelijks opzegbaar.

Deze impuls is een samenwerking met tv Nieuwe Sloot, vv Alphense Boys, Alphen Sports (boksen/thaiboksen), zwemvereniging AZC, hockeyclub HCA, atletiekvereniging AAV’36 en de scholen speciaal onderwijs SBO op Maat, Prisma Scholen en Auris de Weerklank. Samen met deze partners wordt sportaanbod op de scholen verzorgd.

Wilt u meer informatie over de Sportimpuls of wilt u uw kind laten deelnemen aan één van de sporten, stuur dan een mail naar: gerbendegroot@alphenbeweegt.nl. Onze buurtsportcoach zal dan contact met u opnemen.

NEEM CONTACT MET ONS OP

Heb je een vraag of opmerking, laat het ons middels dit formulier weten. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Beweeg mee met Alphen!

NEEM CONTACT MET ONS OP

Heb je een vraag of opmerking, laat het ons middels dit formulier weten. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Logo Header Menu