Elke dag The Daily Mile op basisschool de Stromen. Goed Bezig!
18 maart 2019

Stimuleringssubsidie voor Gezonde en Beweegvriendelijke Schoolpleinen

Stimuleringssubsidie voor Gezonde en Beweegvriendelijke Schoolpleinen

Sport en bewegen is leuk en belangrijk. Dat geldt voor iedereen! Een actieve leefstijl draagt bij aan vermindering van overgewicht en het voorkomen van allerlei gezondheidsproblemen. Nederlandse kinderen bewegen echter te weinig. Goed Bezig! draagt graag bij aan het realiseren van gezonde en beweegvriendelijke schoolpleinen! Goed bezig heeft in samenwerking met GGD en Zorg en Zekerheid budget vrijgemaakt waarmee 6 scholen (max € 500 per aanvraag/school) hun schoolplein kunnen aanpakken.

Omdat kinderen in de basisschoolleeftijd het grootste deel van de dag op school doorbrengen, is de school, en specifiek het schoolplein, een geschikte plek om de fysieke activiteit van kinderen te stimuleren. Het blijkt dat de beweegtijd op het schoolplein een positieve bijdrage levert aan het behalen van de dagelijkse beweegnorm. Daarnaast biedt het schoolplein ieder kind op de basisschool de kans om zich motorisch en sociaal te ontwikkelen. Het plein kan voor, tijdens (speelkwartier en lunchpauze) en na school (naschoolse opvang) gebruikt worden.

Stimuleringssubsidie vereisten

Goed Bezig! stelt 6x 500 euro beschikbaar voor scholen die met een goed, realistisch uitvoerbaar en innovatief plan komen.

Het plan voldoet aan de volgende punten:

  • Het schoolplein wordt gebruikt voor verschillende activiteiten; sporten, bewegen, ontmoeten, leren en werken.
  • Op het schoolplein komen leerlingen in contact met groen en natuur.
  • Het schoolplein is geschikt en wordt gebruikt als buitenlokaal.
  • Het schoolplein is rookvrij.
  • De kinderen zijn betrokken bij de inrichting van het schoolplein.
  • Het plan bevat een financieringsplan waarin staat hoe het plan gerealiseerd wordt naast de stimuleringssubsidie vanuit Goed Bezig!

Iedere school kan aanspraak maken op deze subsidie. Bij gelijkwaardige aanvragen gaan de middelen eerst naar de JOGG-focuswijken Ridderveld en Boskoop.

De aanvraag dient 1 oktober 2019 binnen te zijn. De aanvragen worden beoordeeld door de partners van JOGG Alphen aan den Rijn (Gemeente Alphen aan den Rijn, GGD, Zorg&Zekerheid en Alphen Beweegt). Na gunning van de stimuleringssubsidie wordt van de school verwacht dat zij JOGG Alphen aan den Rijn/ Goed Bezig! meenemen in de communicatie over het nieuwe schoolplein.

Toevoeging: factsheet Gezonde Schoolpleinen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Logo Header Menu